Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційний комітет рекомендував Раді призначити Роберта Сторча аудитором для НАБУ


Комітет Верховної Ради України України з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту делегувати за своєї квотою аудитора Роберта Сторча в комісію зовнішнього оцінювання Національного антикоруційного бюро.

Крім того, члени антикорупційного комітету рекомендували Кабінету міністрів України призначити генерального директора Європейського управління боротьби з шахрайством (OLAF) Джовані Кесслера аудитором НАБУ за квотою уряду.

У 2017 році НАБУ проходитиме перший зовнішній аудит за два роки роботи. Однією з підстав для відставки директора бюро є висновок комісії з проведення незалежної оцінки (аудиту) діяльності НАБУ про неефективність діяльності бюро та неналежне виконання обов’язків його директором.

У квітні минулого року призначили Артема Ситника на посаду директора Національного антикорупційного бюро. Проте Антикорупційне бюро зареєструвало перші провадження лише у грудні минулого року, оскільки влітку проводився конкурс на посаду детектива НАБУ і лише у листопаді минулого року призначили керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG