Доступність посилання

ТОП новини

Статус Росії на переговорах в Мінську треба міняти – політолог


Андрій Єрмолаєв
Андрій Єрмолаєв

Статус Росії на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську необхідно міняти на статус учасника, а не спостерігача, заявив в ефірі Радіо «Донбас.Реалії» політолог, директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв. Він також зазначив, що в цілому необхідно міняти статус і самих переговорів в Мінську з контактного на переговорний.

«Коли експерти, політики і дипломати використовують мову угод, зобов’язань, потрібно враховувати, що мова йде по суті, про необов’язкові документи, найчастіше заявного або протокольного характеру... Нам потрібен переговорний, а не контактний «Мінськ». Для того, щоб «Мінськ» став переговорним, необхідно, щоб учасники, отримали відповідні статуси, представляли органи влади. В ідеалі законодавчої влади. Я перш за все говорю про Україну, як про учасника переговорів і про російську сторону, яка зараз в статусі спостерігача», – сказав політолог.

Від квітня 2014 року на Донбасі триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі й вимагають від неї виконання Мінських угод. Росія, однак, заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей, і відкидає звинувачення у підтримці сепаратистів.

Радіо «Донбас.Реалії» є проектом Української редакції Радіо Свобода, що подає новини і їхній аналіз із обох боків лінії розмежування. Радіо «Донбас.Реалії» мовить у Маріуполі на частоті 88 FM, Авдіївці 95,7 FM, Волновасі 100,3 FM, Щасті 88 FM, Мар’їнці 95,3 FM, в Слов’янську та Краматорську 90,4 FM, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному 88,2 FM, а також в ефірі Громадського радіо з 19:00 до 20:00 та радіо «Пульс» з 06:10 до 07:00.

XS
SM
MD
LG