Доступність посилання

ТОП новини

У Луценка хочуть допиту Берлусконі через випите з Путіним вино 240-річної витримки


Сильвіо Берлусконі і Володимир Путін в анексованому Криму, 12 вересня 2015 року
Сильвіо Берлусконі і Володимир Путін в анексованому Криму, 12 вересня 2015 року

Прокуратура АР Крим просить владу Італії допитати колишнього італійського прем’єра Сильвіо Берлусконі через відвідування ним у вересні 2015 року компанії «Масандра» в анексованому Криму і дегустацію колекційного вина.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, відомство розслідує справу проти призначеного Кремлем директора кримського винзаводу «Масандра» Яніни Павленко за статтею розтрата. Її підозрюють у завданні Україні збитків на понад два мільйони гривень.

«Встановлено, що 11.09.2015 під час відвідування НВАО «Масандра» президентом Росії Путіним В.В. і екс-прем’єром Італії Сильвіо Берлусконі громадянка України, незаконно призначена на посаду генерального директора державного концерну «Національне виробничо-аграрне об’єднання «Масандра», маючи умисел на розтрату чужого майна, особисто відкоркувала для зазначених осіб одну пляшку унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року з колекційного фонду, яке є національним надбанням України та становить значну історичну, наукову й практичну цінність держави», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі додали, що 19 грудня направили міжнародно-правове доручення до Італії щодо проведення допиту Берлусконі.

Компанія «Масандра» – найбільший виробник вина в Криму. Після анексії Криму Росією в 2014 році підконтрольна Москві влада півострова передала «Масандру» в управління справами президента Росії.

У вересні 2015 року в анексованому Криму екс-прем’єр Італії Сильвіо Берлусконі зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним, яких пригощали 240-річним Jerez de la Frontera (Херес-де-ла-Фронтера) з колекції «Масандри». Прокуратура АРК при Генпрокуратурі України відкрила кримінальне провадження за цим фактом.

XS
SM
MD
LG