Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі упродовж дня стріляли 30 разів – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили, що проросійські сепаратисти з початку поточної доби і до 18-ї години вечора 30 разів відкривали вогонь на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

«Протягом сьогоднішнього дня російсько-окупаційні війська продовжили обстріли наших позицій на всіх напрямках…Загалом з опівночі зафіксовано 30 обстрілів, з них 2 – по населеному пункту», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, підтримувані Росією сепаратисти стріляли в районі Широкина, Лебединського, Талаківки, Водяного, Авдіївки, Верхньоторецького, Миронівки, Троїцького, Новоолександрівки, Луганського.

«Тричі бойовики намагалися атакувати наші позиції в районі Світлодарської дуги, та кожного разу змушені були, забираючи поранених, відступати», – заявили в штабі.

Раніше сьогодні речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що в період з 18 до 23 грудня під час активних бойових дій на Світлодарській дузі загинуло 8 українських військовослужбовців і один потрапив в полон. Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-зустрічі у п’ятницю українська сторона порушувала питання про негайну передачу українській стороні військового-заручника, який потрапив у полон бойовиків в районі Світлодарської дуги 18 грудня. Однак відповіді на запит Київ від сепаратистів не отримав, додала Геращенко.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» сьогодні звинуватили ЗСУ в обстрілах Дебальцева, через що населений пункт був знеструмлений. За даними угруповання «ДНР», з попереднього вечора українські військові випустили понад 100 артснарядів в бік підконтрольних бойовикам територій. Луганські сепаратисти заявили про 6 обстрілів підконтрольних їм територій за попередню добу з боку українських військових.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG