Доступність посилання

ТОП новини

П’ять українських військових поранені на Донбасі за добу – Міноборони


П’ять військовослужбовців Збройних сил України були поранені за минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

«За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, п’ять військовослужбовців отримали поранення», – сказав він.

Він уточнив, що військові були поранені під час обстрілів з боку бойовиків у Луганському і Верхньоторецьку.

Речник Міноборони заявив, що за минулу добу активність противника збільшилася. «Другий день різдвяного перемир’я позначився подальшою ескалацією ситуації та збільшенням активності противника. Перш за все, це стосується Донецького та Маріупольського напрямків, зокрема основних «гарячих точок» – Луганського і Широкина», – сказав Лисенко.

Бойовики звинувачують українських військових в обстрілах своїх позицій. Зокрема донецькі бойовики звинувачують українських силовиків в обстрілах околиць Горлівки, Докучаївська, Ясинуватої. Про поранених чи загиблих не повідомляють. В угрупованні «ЛНР» заявили про перекидання Києвом бронетехніки на Донбас.

Згідно з домовленостями учасників Тристоронньої контактної групи 21 грудня, від 00:00 годин 24 грудня на Донбасі мав діяти черговий режим припинення вогню з метою утримання сторін конфлікту від обстрілів на період новорічно-різдвяних свят.

Торік, напередодні зимових свят, сторони конфлікту також оголошували про припинення вогню, що протримався кілька тижнів, а потім обстріли знову відновилися.

XS
SM
MD
LG