Доступність посилання

ТОП новини

Кононенко викупив у свого батька половину компанії «Сатурн-Транс» за понад 1,5 мільйона гривень – #Точно


Народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко 17 грудня придбав 50% часток товариства з обмеженою відповідальністю «Сатурн-Транс» за 1 525 000 гривень. Така інформація міститься у Єдиному державної реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

За даними державного реєстру, компанія «Сатурн-Транс» займається вантажними автомобільними перевезеннями. Наразі її співвласниками на паритетних засадах в реєстрі зазначені народний депутат Ігор Кононенко та його батько з однаковими внесками у статутний капітал розміром 1 мільйон 525 тисяч гривень.

Ігор Кононенко є давнім приятелем президента України Петра Порошенка. Більше того, розслідування програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», показало, що їх об’єднують не лише дружні стосунки, але й бізнес-інтереси.

Кононенко вперше був обраний народним депутатом у 2014 році за партійним списком «Блоку Петра Порошенка» під №29. Він став заступником керівника президентської фракції у парламенті. Також Кононенко є членом комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

На момент обрання Ігор Кононенко був головою Наглядової ради закритого недиверсифікованого корпоративного інвестиційного фонду «ВІК» та головою наглядової ради страхової компанії «Країна».

XS
SM
MD
LG