Доступність посилання

ТОП новини

Речник Трампа заявив про відсутність доказів про вплив хакерів Росії на результат виборів у США


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Речник обраного президента США Дональда Трампа Шон Спайсер заявив, що немає жодних доказів, які б свідчили про вплив російських хакерів на результат виборів у США в листопаді.

«ЗМІ відіграються на тому, що Росія вплинула на вибори. Але немає жодних доказів того, що вони (російські хакери – ред.) насправді вплинули на вибори», – сказав Спайсер в інтерв’ю телеканалу Fox News 2 січня.

Спайсер, який стане прес-секретарем Білого дому, коли Трамп вступить на посаду 20 січня, також заявив, що «хакерство – це неправильно» і що не повинно бути втручання сторонніх осіб у вибори, водночас він повторив слова Трампа, що не треба розглядати винуватцем винятково Росію.

Наприкінці 2016 року президент США Барак Обама заявив, що докази втручання Росії настільки переконливі, що він ухвалив рішення вислати 35 російських дипломатів і запровадити нові санкції відносно Росії. Представники від обох законодавчих органів у США підтримали таке рішення.

Трамп неодноразово применшував звинувачення на адресу Росії в хакерстві. Днями Дональд Трамп заявив, що розповість 3-4 січня про відомі йому факти з цього приводу. Кремль звинувачення на свою адресу заперечує.

XS
SM
MD
LG