Доступність посилання

ТОП новини

Слідство в Росії не виключає, що замовників убивства Нємцова було кілька


У Слідчому комітеті Росії не виключають, що у вбивства опозиціонера Бориса Нємцова могло бути кілька замовників і організаторів. Про це в інтерв’ю виданню «Комерсант» сказав заступник голови відомства Ігор Краснов.

«Справа стосовно осіб, обвинувачених у вбивстві Нємцова, передана до суду. Розслідування справи щодо Мухудінова і невстановлених осіб, які могли мати стосунок до цього вбивства, триває. Адже у злочину міг бути не один, а відразу кілька організаторів і замовників. Розслідуючи кримінальну справу, ми йдемо за ланцюжком – від виконавців до організаторів, а потім і замовників», – заявив Краснов.

Раніше обвинувачення оголосило організатором злочину Руслана Мухудінова – водія колишнього заступника командира батальйону «Північ» МВС Чечні Руслана Геремеєва.

Керівник Слідчого комітету Олександр Бастрикін наприкінці 2015 року заявив, що вбивство політика розкрите, проте ім’я замовника злочину досі не назване.

На лаві підсудних у Москві перебувають п’ятеро підозрюваних у вбивстві опозиційного політика. Рідні й соратники Нємцова наполягають на причетності до злочину голови Чечні Рамзана Кадирова, а організатором убивства неодноразово називали саме Геремеєва. Він зник одразу ж після вбивства й оголошений у розшук, однак процесуального статусу досі не має.

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого 2015 року в центрі Москви, недалеко від Кремля.

Рух «Солідарність» готує акції пам’яті політика в роковини його вбивства. Активісти мають намір вимагати від слідства й суду встановити і покарати реальних організаторів та замовників убивства Бориса Нємцова. Московська влада, на їхню думку, має увічнити пам’ять убитого політика.

XS
SM
MD
LG