Доступність посилання

ТОП новини

У США кілька конгресменів заявили про бойкот інавгурації Трампа через роль Росії у виборах


Член Палати представників Конгресу США, демократ зі штату Джорджія Джон Льюїс
Член Палати представників Конгресу США, демократ зі штату Джорджія Джон Льюїс

Щонайменше вісім членів американського Конгресу заявили, що 20 січня бойкотуватимуть інавгурацію обраного президента Дональда Трампа, вказуючи, зокрема, на те, що російське втручання у вибори могло допомогти в обранні 45-го президента США.

«Я не бачу цього обраного президента законним президентом», – вказав член Палати представників, демократ зі штату Джорджія Джон Льюїс у програмі телеканалу NBC «Зустріч з пресою», що вийде в ефір 15 січня.

«Гадаю, що росіяни брали участь у наданні допомоги в обранні цієї людини. І вони допомогли знищити кандидатуру Гілларі Клінтон», – відзначив Льюїс, звертаючись до даних розвідки США про втручання Росії.

Інші законодавці-демократи, які оголосили про свої плани пропустити інавгурацію, серед причин свого демаршу також назвали неповагу Трампа до жінок, меншин та іноземців.

44-й президент США демократ Барак Обама завершує перебування на посаді 20 січня. Цього дня присягу як 45-й президент США складе республіканець Дональд Трамп, який на листопадових виборах 2016 року переміг демократичного кандидата Гілларі Клінтон.

13 січня в інтерв’ю виданню Wall Street Journal обраний президент США Дональд Трамп пов’язав питання скасування американських санкцій щодо Росії з допомогою, яку Москва може надати в інших питаннях, важливих для його адміністрації. Водночас він вказав, що санкції залишаться незмінними «щонайменше впродовж певного часу».

XS
SM
MD
LG