Доступність посилання

ТОП новини

Росія погрожує відповісти на блокування у Facebook контенту телеканалу RT


Російська влада попередила, що може вжити заходів у відповідь проти американських ЗМІ та соціальних мереж, якщо далі обмежуватиметься доступ підтримуваного російською державою телеканалу RT (до 2009 року Russia Today) до окремих функцій мережі Facebook.

Із такою заявою «Роскомнадзор», російський контрольний орган у галузі телекомунікацій, виступив 19 січня. Це сталося після того, як телеканал RT повідомив, що отримав сповіщення про блокування до кінця дня 21 січня розміщення контенту на своїй сторінці у Facebook.

Телеканал вказав, що скарга на RT, яка могла стати причиною блокування, була подана під час показу підсумкової прес-конференції 44-го президента США Барака Обами і це може унеможливити трансляцію інавгурації обраного президента США Дональда Трампа.

Також телеканал RT припустив, що до блокування причетна спільна телемережа американських мовників Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа та «Голос Америки», яка називається «Настоящее время». У телемережі «Настоящее время» вже заперечили свою причетність до інциденту.

Соціальна мережа Facebook пізніше 19 січня заявила, що доступ RT до всіх функцій повністю відновлений. Також у Facebook додали, що тимчасове блокування не було пов’язане з якимись зовнішніми чинниками або подіями.

XS
SM
MD
LG