Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ почало перевірку кандидатів на посади суддів ВСУ


Директор НАБУ Артем Ситник
Директор НАБУ Артем Ситник

Національне антикорупційне бюро почало перевірку кандидатів на посади суддів Верховного Суду України, йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

««Перші висновки вже надані Громадській раді доброчесності. Інформаційно-аналітична робота з боку НАБУ зводиться до оцінки корупційних ризиків. Обмін інформацією відбувається виключно в рамках законодавства й покликаний допомогти Вищій кваліфікаційній комісії суддів забезпечити Верховний суд фахівцями без корупційного минулого», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до чинного законодавства, Верховний суд здійснює правосуддя як суд касаційної інстанції, а у визначених випадках як суд першої або апеляційної інстанції. Суддею ВСУ може бути особа, яка має стаж роботи на посаді судді не менше десяти років, має науковий ступінь у сфері права, має сукупний стаж – щонайменше десять років.

30 вересня 2016 року в Україні набрали чинності зміни до Конституції в частині правосуддя, таким чином давши старт судовій реформі.

Конкурс на зайняття 120 вакантних посад у касаційних судах Верховного суду України (по 30 посад в адміністративному, господарському, кримінальному, цивільному) Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 7 листопада 2016 року. До участі у конкурсі допущені 653 кандидати.

XS
SM
MD
LG