Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко заявив, що завтра буде присутнім на засіданні суду


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Депутат Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що завтра він братиме участь у засіданні суду для розгляду адміністративного протоколу, складеного щодо купівлі депутатом квартири в Києві.

«Оскільки ідеться не про кримінальний процес, а про адміністративний, робота Генпрокуратури полягає в піар-супроводі політичної помсти за мої антикорупційні розслідування. Луценка не зупинило навіть те, що 12 годин тому в ефірі «Свободи слова» на ICTV я повідомив про свою явку. Тому я також запрошую Луценка особисто прибути на мій суд та виконати роль піар-менеджера Банкової до кінця», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Депутат пояснив, що перше слухання в справі перенесли через участь його адвоката в слідчих діях.

«Завтра ми будемо доводити свою правоту в суді – і показувати тотальний фарс з боку влади», – додав він.

Раніше сьогодні на офіційному сайті Генпрокуратури нагадали Лещенку про необхідність прибути до суду. У ГПУ заявили, що обов’язковою є присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, у разі ухилення від явки на виклик судді до особи може бути застосовано привід.

У грудні Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протокол про перевищення максимального розміру подарунка, отриманого Лещенком як народним депутатом. Йдеться про «знижку», яку він нібито отримав у процесі придбання квартири в центрі Києва.

Водночас адвокат Лещенка Дмитро Гненний стверджує, що ніякої знижки Лещенко не отримував, і суд має закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю в діях Лещенка правопорушення.

У вересні 2016 року стало відомо, що Сергій Лещенко придбав квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 192 квадратні метри за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів). Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це його заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат пояснив, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

У грудні минулого року у НАЗК повідомили, що у купівлі квартири депутатом Лещенком є адміністративне порушення, передбачене частиною 1 статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у найвищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG