Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ заявляє про затримання екс-«беркутівця», підозрюваного у побитті автомайданівців


Акція «Автомайдану» поблизу резиденції тодішнього президента України Віктора Януковича, 12 січня 2014 року
Акція «Автомайдану» поблизу резиденції тодішнього президента України Віктора Януковича, 12 січня 2014 року

Генеральна прокуратура України заявляє про затримання колишнього «беркутівця», підозрюваного у побитті активістів громадського руху «Автомайдан» під час Революції гідності.

Як повідомляє ГПУ, колишнього співробітника столичного спецпідрозділу міліції «Беркут», який тривалий час перебував у розшуку, затримали 24 січня.

За повідомленням, його підозрюють «у перевищенні влади і незаконному затриманні за попередньою змовою з іншими працівниками підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» 18 активістів громадського руху «Автомайдан» у ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса і Грушевського в Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства і пошкодженням їхніх автомобілів».

Крім того, затриманому інкримінують службове підроблення рапорту і надання завідомо неправдивих свідчень, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх затримали, притягли до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії і щодо них були застосовані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У Генпрокуратурі заявили, що затриманому вручили повідомлення про підозру, а до суду внесли клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

У червні минулого року Генпрокуратура повідомила, що направила до суду обвинувальний акт щодо п’яти колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут», які у січні 2014 року затримали і побили активістів «Автомайдану». Їх звинувачували у перевищенні влади та незаконному затриманні 18 активістів руху «Автомайдан» у ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням 11 їхніх автомобілів.

Під час подій Революції гідності Міністерство внутрішніх справ мотивувало затримання «Беркутом» активістів «Автомайдану» їхніми хуліганськими діями, зокрема і щодо правоохоронців. Затриманих тоді навіть судили, але зі зміною влади після Революції гідності судові процеси проти автомайданівців припинилися.

XS
SM
MD
LG