Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про втрати через наступ противника під Авдіївкою


Бої в Авдіївській промзоні, звідки українські військові контролюють важливу для бойовиків автотрасу, — майже щоденна реальність
Бої в Авдіївській промзоні, звідки українські військові контролюють важливу для бойовиків автотрасу, — майже щоденна реальність

У прес-центрі штабу антитерористичної операції на окупованій частині Донбасу проти спільних російсько-сепаратистських сил повідомили, що зранку ці сили розпочали в районі Авдіївської промзони інтенсивний обстріл українських позицій зі стрілецької зброї та мінометів, а відтак і штурмові дії з метою захопити ці позиції.

«На жаль, з нашого боку також є втрати», – мовиться в повідомленні без уточнень, про які саме втрати йдеться.

Військові також стверджують, що спільні російсько-сепаратистські сили теж зазнали значних втрат, коли «вдалим маневром та контратакою підрозділи Збройних сил України зупинили противника та не допустили захоплення позицій українських військ».

«На даний час обстановка в районі Авдіївської промзони залишається напруженою. Противник продовжує штурмові дії та не полишає спроб відтіснити українські підрозділи», – мовиться в повідомленні.

Військові вважають, що провокація мала на меті звинуватити українську сторону в порушенні досягнутих домовленостей.

В угрупованні «ДНР», визнаному в Україні терористичним, зі свого боку, стверджують, що то Збройні сили України «влаштували провокацію» в районі Авдіївської промзони, намагавшись атакувати позиції угруповання, але «зазнали невдачі», були змушені зупинитися і почати відступати й відтак відкрили вогонь із артилерії, випустивши по позиціях бойовиків під Ясинуватою понад 900 снарядів і мін.

Сепаратисти традиційно стверджують про значні втрати українських військ, при цьому приписуючи їх не власним діям, а нібито тому, що «під час відступу по силах ЗСУ відкрили вогонь із протилежного боку». Згідно з їхнім стереотипним поглядом на організацію «Правий сектор», бойовики заявили, що то, мабуть, «Правий сектор» «вів загороджувальний вогонь по своїх підрозділах, щоб не допустити їхнього відходу на попередні позиції».

В іншому повідомленні угруповання «ДНР» мовиться, що внаслідок обстрілів із боку українських силовиків загинув один їхній бойовик і ще один був поранений. Із повідомлення не ясно, коли й де це сталося і чи стосується це бою під Авдіївкою.

Позиції українських військ у так званій промисловій зоні під Авдіївкою, неподалік окупованої нині Ясинуватої, дають їм можливість вогневого контролю за важливою для бойовиків автотрасою.

Учасники Тристоронньої контактної групи неодноразово оголошували режим припинення вогню на Донбасі, але щоразу обстріли й бойові дії так і не припинялися повністю і згодом поновлювалися. Сторони звинувачують у цих порушеннях і провокаціях одна одну і заперечують свою вину.

XS
SM
MD
LG