Доступність посилання

ТОП новини

Британський парламент попередньо підтримав законопроект щодо Brexit


Акція протесту біля будівлі парламенту Британії в Лондоні, 1 лютого 2017 року
Акція протесту біля будівлі парламенту Британії в Лондоні, 1 лютого 2017 року

План британського прем’єр-міністра Терези Мей із виходу Великобританії з Європейського союзу отримав перше схвалення в парламенті.

Депутати Палати громад 1 лютого підтримали проект закону 498 голосами проти 114, які відмовилися підтримати документ.

Тепер законопроект переходить для подальшого вивчення в Палаті громад і Палаті лордів, перш ніж зможе стати законом. Слухання заплановані на 6 лютого.‎

24 січня Верховний суд Великобританії ухвалив рішення, згідно з яким кабінет міністрів країни не може почати процедуру виходу країни з Європейського союзу без згоди парламенту.

У постанові суду йдеться про те, що оскільки вихід з ЄС змінює закони Великобританії, початок процедури так званого Brexit повинен схвалити парламент, навіть незважаючи на те, що на підтримку виходу з Євросоюзу виступила більшість учасників референдуму влітку минулого року.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей раніше заявляла, що її кабінет має намір встигнути ініціювати процедуру виходу з ЄС відповідно до статті 50 Лісабонського договору до кінця березня.

Багато депутатів Палати громад виступають проти виходу країни з ЄС, проте більшість представників провідних партій заявляють, що будуть поважати волю народу, висловлену на референдумі в червні 2016 року.

XS
SM
MD
LG