Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник: за минулу добу на Донбасі 2 військових загинули, 20 поранені і травмовані


Ukraine – Military badge of ukrainian army
Ukraine – Military badge of ukrainian army

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі двоє український військових загинули, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, ще 14 військових поранені, 6 отримали бойові травмування.

«Обидва воїни, які загинули, – це солдат і офіцер – загинули, відбиваючи один із вчорашніх ранкових наступів в районі Авдіївки. Один військовий поранений біля Попасної, ще четверо бійців зазнали поранень на позиції «Шахта Бутівка» під час обстрілу ворога з гармат і мінометів. Решта військових зазнали поранень і травмувалися біля Авдіївки»,– сказав Мотузяник.

Він зазначив, що обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків зафіксовані на всіх напрямках – донецькому, луганському та маріупольському.

Бойовики з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах минулої доби позицій бойовиків біля Ясинуватої, Горлівки, Докучаєвська і Донецька. За їхніми словами, внаслідок цих обстрілів один бойовик поранений, один загинув, а внаслідок обстрілів Донецька і Макіївки поранені четверо мирних жителів.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що минулої доби українські військові обстріляли їхні позиції біля Первомайська.

Контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі 1 лютого вкотре закликала сторони конфлікту до припинення вогню і до виконання Мінських угод. Контрактна група неодноразово оголошувала режим тиші на сході України, проте обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні перемир’я.

Останнім часом на Донбасі загострилася ситуація, зокрема, від 29 січня тривають запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв і заявили про жертви серед мирного населення внаслідок обстрілів. Також повідомляють про складну гуманітарну ситуацію і в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту.

XS
SM
MD
LG