Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині на трасі, де загинув Кузьма Скрябін, влаштували автопробіг


У Кривому Розі у четвер активісти, прихильники творчості відомого українського співака Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка), організували автопробіг пам’яті до другої річниці його загибелі в автокатастрофі. Колону склали близько півтора десятка автівок.

За інформацією учасників жалобного заходу, автопробіг розпочався у Кривому Розі, а завершився у селі Лозуватка, на місці загибелі артиста, біля монументу пам’яті співака, а також тих людей, які загинули на цій ділянці шляху раніше.

Присутні вшанували пам’ять музиканта хвилиною мовчання, запалили свічки, поклали квіти та фотографії до монумента, разом заспівали пісні музиканта.

За словами учасниці заходу Анастасії Кириченко, криворіжці сподіваються, що пам’ятний автопробіг на честь Кузьми буде проводитись щороку. Вона також повідомила, що Андрій Кузьменко був 17-м загиблим на цій ділянці автотраси. Після ДТП за участі Кузьми на цій ділянці сталась ще одна аварія.

«Ми сподіваємось, що цей автопробіг пам’яті Кузьми буде традиційним. Торік, коли я організовувала перший пробіг, я сказала: якщо навіть буде одна машина, ми їдемо. Так і надалі: якщо навіть буде небагато людей, ми проводитимемо», – зазначила Радіо Свобода Кириченко.

Напередодні в Дніпрі до дня вшанування пам’яті Андрія Кузьменка гурт «Скрябін» дав безкоштовний концерт просто неба. У будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації також презентували фотовиставку, присвячену Кузьмі.

Раніше в Кривому Розі, біля Палацу молоді і студентів, де відбувся останній концерт Скрябіна, його прихильники заклали сквер, висадивши близько трьох десятків дерев. У липні 2015 року, на Дніпропетровщині, поблизу села Лозуватка під Кривим Рогом, де загинув музикант, відкрили пам’ятний знак.

Український співак, лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма Скрябін, загинув у ДТП на Дніпропетровщині 2 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG