Доступність посилання

ТОП новини

НАТО: підтримка реформ в Україні є зараз пріоритетом


Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю німецьким засобам інформації, що планує провести референдум з питанням, чи слід Україні приєднатися до НАТО
Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю німецьким засобам інформації, що планує провести референдум з питанням, чи слід Україні приєднатися до НАТО

НАТО називає пріоритетом у відносинах з Україною підтримку її зусиль у проведенні ключових реформ. Так у прес-службі Північноатлантичного альянсу відповіли на запит Радіо Свобода щодо ставлення в НАТО до ініціативи влади України провести референдум про можливе приєднання до альянсу.

«Кожна країна має суверенне право вибирати свої власні механізми безпеки. Ми поважаємо вибір суверенних держав. На даний час Україна зосереджує увагу на ключових реформах, а НАТО надає підтримку цим зусиллям. Це пріоритет. Ми не коментуємо гіпотетичні сценарії», – відповіли у прес-службі НАТО.

Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю німецьким засобам інформації, що планує провести референдум з питанням, чи слід Україні приєднатися до НАТО.

«Чотири роки тому лише 16% висловлювалися за вступ України в НАТО. Зараз це 54%», – зазначив Порошенко в інтерв’ю мережі Funke Mediengruppe, опублікованому 2 лютого.

У грудні 2014 року Верховна Рада України підтримала президентський законопроект про відмову України від позаблокового статусу. У НАТО наголошують, що позиція союзу залишається незмінною: Україна має право на вступ, коли Київ висловить бажання вступати і виконає необхідні умови. Натомість Росія вимагає «гарантій невступу України в НАТО».

XS
SM
MD
LG