Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі двоє військових загинули, 9 поранені


Авдіївка після обстрілу, 31 січня 2017 року
Авдіївка після обстрілу, 31 січня 2017 року

У штабі АТО заявляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі двоє українських військових загинули, дев’ять поранені.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку підтримувані Росією бойовики сьогодні вели вогонь по українських позиціях з РСЗВ БМ-21 «Град» в районі Авдіївки, а також протягом всього дня практично безперервно вогонь вели танки, міномети, гранатомети та стрілецька зброя.

За даними штабу, на маріупольському напрямку позиції українських військових в районі Широкина бойовики обстріляли з реактивної системи «Град» «П».

Також зафіксовані обстріли на луганському напрямку – з мінометів обстріляли Кримське, а з гранатометів та стрілецької зброї – Новозванівку, додають українські військові.

У Міноборони повідомляли, що за минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі двоє український військових загинули, ще 14 військових поранені, 6 отримали бойові травмування.

Бойовики з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі сьогодні Макіївки. Раніше сьогодні бойовики заявили, що внаслідок обстрілів з боку української сторони Донецька і Макіївки поранені четверо мирних жителів.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що минулої доби українські військові обстріляли їхні позиції біля Первомайська.

Контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі 1 лютого вкотре закликала сторони конфлікту до припинення вогню і до виконання Мінських угод. Контрактна група неодноразово оголошувала режим тиші на сході України, проте обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні перемир’я.

Останнім часом на Донбасі загострилася ситуація, зокрема, від 29 січня тривають запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв і заявили про жертви серед мирного населення внаслідок обстрілів. Також повідомляють про складну гуманітарну ситуацію і в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту. Загалом від 29 січня, за даними української поліції, внаслідок обстрілів Авдіївки загинула одна людина, 7 мирних жителів поранені.

XS
SM
MD
LG