Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп висміяв рішення суду про припинення дії указу щодо іммігрантів


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп різко відреагував на рішення суду в Сіетлі про припинення дії указу президента щодо заборони в’їзду у США громадянам семи переважно мусульманських країн. У повідомленні на сторінці в Twitter Трамп назвав рішення «сміховинним», а самого федерального суддю США «так званим».

«Рішення цього так званого судді, який, по суті, скасував правопорядок в нашій країні, сміховинне і буде скасовано», – написав Трамп.

Він також зазначив, що «деякі країни Близького Сходу згодні з забороною» і що вони знають: «Якщо деяких людей допустити, то це – смерть і руйнування».

Ввечері 3 лютого суддя федерального суду у Сіетлі Джеймс Робарт, призначений іще Джорджем Бушем-молодшим, припинив дію положень президентського указу Дональда Трампа, що передбачає 90-денну заборону на в’їзд до США громадян семи країн, безстрокове припинення допуску у країну сирійських біженців і 120-денну заборону на прийняття біженців із решти країн світу.

Судове розпорядження діє в масштабах всієї країни.

Представник Білого дому Шон Cпайсер висловив незадоволення рішенням суду.

«Наказ президента спрямований на захист батьківщини, і у нього є конституційні повноваження та відповідальність за захист американського народу», – сказав Спайсер.

У Міністерстві юстиції США також заявили про плани оскаржити рішення суду у Сіетлі.

Державний департамент США 3 лютого повідомив, що близько 60 тисяч віз, раніше виданих громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену, були визнані недійсними через положення указу, чинність яких нині зупинено.

XS
SM
MD
LG