Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: розслідування щодо члена ВРП Гречківського завершене, справа «йде в суд»


Павло Гречківський
Павло Гречківський

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що досудове розслідування щодо члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського завершене, справа «йде в суд».

«Досудове слідство завершене. Справа йде в суд. І те, що він самою ВРП не усунутий з посади, – на це не впливає», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Водночас адвокати Гречківського спростовують ці заяви Луценка і зазначають, що вони наразі не отримали постанови слідчого про завершення досудового розслідування, їх не надавали доступ до матеріалів справи.

У вересні минулого року у Генеральній прокуратурі України повідомили, що силовики викрили одного з членів Вищої ради юстиції у спробі отримати від представника комерційної структури хабар у 500 тисяч доларів США. За даними відомства, член ВРЮ намагався отримати ці кошти за здійснення «впливу на винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій». Згодом стало відомо, що йдеться про Павла Гречківського.

22 вересня минулого року Вища рада юстиції відмовилася відсторонити від посади члена ради Гречківського після розгляду відповідного клопотання Генеральної прокуратури.

Гречківський заявляв, що не причетний до інкримінованих йому злочинів і готовий пояснити свою позицію в суді.

У рішенні ВРЮ вказано, що Генпрокуратура не надала доказів порушення присяги Гречківським. Також тоді Вища рада юстиції надіслала до ГПУ офіційне прохання про надання доказів, що свідчать про порушення Гречківським присяги члена ВРЮ.

Гречківський був обраний на посаду члена ВРЮ від адвокатської спільноти на з’їзді адвокатів. Наразі він є членом Вищої ради правосуддя, у яку в січні почала реорганізовуватися Вища рада юстиції.

XS
SM
MD
LG