Доступність посилання

ТОП новини

Чеські працедавці хочуть прискорити процедуру працевлаштування українців


Прага
Прага

Конфедерація союзів працедавців і підприємців Чехії 6 лютого звернулася з закликом до уряду країни прискорити процес працевлаштування українців.

Програма працевлаштування громадян України була започаткована у серпні 2016 року, але, як заявив президент конфедерації Ян Візнер, якого цитують чеські ЗМІ, ситуація «невтішна, оскільки вже зараз і аж до червня набрана встановлена кількість працівників, переважно через консульство у Львові». Але, каже він, час на оформлення поданих заяв – 8 місяців – надто розтягнений.

«Вісім місяців – це час, який не можна уявити, не можуть наші працедавці чекати 8 місяців на схвалення рішення щодо працівника, що має приїхати до Чехії», – зазначив Ян Візнер.

Так само, каже він, не може чекати і підприємець на працівника 8 місяців, тому що має виконувати свої домовленості. «Підприємець має працювати відповідно до договорів, виконувати свою роботу як з погляду термінів, так і якості роботи. Ось чому ми звернулись до Міністерства закордонних справ щодо збільшення кількості працівників на 4 особи у генеральному консульстві у Львові», – наголосив Ян Візнер.

Питання щодо збільшення кількості працівників з України і прискоренням процесу оформлення поданих заяв розглядатиметься на засіданні уряду Чехії 8 лютого.

XS
SM
MD
LG