Доступність посилання

ТОП новини

Рада має взяти на себе відповідальність за вирішення питання блокади – Насалик


Учасники торгової блокади окупованих територій Донбасу, що називають себе ветеранами АТО, на залізничній колії під час перекриття залізничної гілки Луганськ – Попасна, Луганська область, 25 січня 2017 року
Учасники торгової блокади окупованих територій Донбасу, що називають себе ветеранами АТО, на залізничній колії під час перекриття залізничної гілки Луганськ – Попасна, Луганська область, 25 січня 2017 року

Верховна Рада України має взяти на себе відповідальність за рішення щодо блокади поставок вугілля з окупованої території на Донбасі, заявив у парламенті міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик.

«Це політичне рішення, і його має ухвалити тільки Верховна Рада України. «Махновщини» бути не повинно бути. Якщо ви ухвалите рішення про повну блокаду, то цю блокаду мають проводити не добровольці, а СБУ, армія й інші силові структури», – сказав міністр під час години запитань до уряду в парламенті.

Він вкотре заявив, що продовження блокади поставок товарів, зокрема, антрацитового вугілля з непідконтрольної частини Донбасу призведе до тимчасових вимкнень електроенергії в Україні, а також удвічі підвищить ціну на вугілля.

Насалик: блокада поставок вугілля – це питання політичного рішення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Раніше Насалик вже заявляв, що українців можуть чекати тимчасові вимкнення електроенергії наприкінці березня, якщо блокада окупованої території не припиниться.

Минулого місяця активісти, серед яких ветерани АТО, розпочали блокаду залізниці «Луганськ-Лисичанськ-Попасна» з метою припинити торгівлю із окупованими районами Донбасу. Вони пообіцяли влаштувати повну блокаду, якщо найближчим часом не звільнять чи не обміняють усіх українських військовополонених. Серед координаторів блокади – колишні очільники добровольчих батальйонів «Донбас» та «Айдар».

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявляв, що блокування ділянки залізниці на Луганщині може призвести до проблем енергопостачання.

З 24 мільйонів тонн вугілля, які українська енергетика споживає на рік, понад 9 мільйонів – вугілля антрацитової групи, і всі поклади його залишилися на непідконтрольній частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG