Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея підтвердила запуск балістичної ракети


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Північна Корея підтвердила 13 лютого запуск балістичної ракети середнього радіусу дії, назвавши його «успішним». Державне інформаційне агентство KCNA назвало ракету Pukguksong-2 новим видом стратегічної зброї, здатної нести ядерну боєголовку.

Повідомляється, що ракету запустили 12 лютого під великим кутом з урахуванням «безпеки для сусідніх країн» «Керував» запуском лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

Повідомляється, що він висловив задоволення наявністю «потужного ядерного засобу, який додає значної потужності державі».

Представництво місії США в ООН повідомило, що Сполучені Штати, Японія та Південна Корея ініціюють проведення термінового засідання Ради безпеки ООН для обговорення цієї ситуації.

Українська місія, яка нині головує в Раді, повідомила, що зустріч, як очікується, розпочнеться в другій половині дня 13 лютого.

Недільний запуск балістичної ракети Північною Кореєю став першим таким тестом після вступу на посаду президента сША Дональда Трампа.

В об'єднаному комітеті начальників штабів США назвали запуск «демонстрацією сили у відповідь на жорстку позицію нової адміністрації США стосовно Північної Кореї».

У Білому домі заявили, що адміністрація Дональда Трампа розгляне «повний спектр» дій стосовно Північної Кореї, зокрема фінансові санкції та збільшення військово-морських сил в регіоні.

Запуск ракети засудив і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який зустрічався у Флориді з Дональдом Трампом.

Абе назвав це «абсолютно неприйнятним», а Трамп додав, що погоджується «на 100 відсотків».

Керівництво Південної Кореї назвало факт запуску ракети Північною Кореєю «серйозною загрозою» міжнародній безпеці.

НАТО і Європейський союз також засудила запуск.

XS
SM
MD
LG