Доступність посилання

ТОП новини

САП передала в суд справу щодо в.о. ректора НАУ Харченка


Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявляють, що обвинувальний акт щодо виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка за підозрою у хабарництві направили до суду.

Як повідомляє прес-служба САП, досудове розслідування проводилося щодо Харченка, керівника одного із адвокатських об’єднань Києва та колишнього високопосадовця збройних сил та органів державної безпеки України, генерал-майора у відставці.

У прокуратурі уточнюють, що їх підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а також умисному невиконанні судових рішень про поновлення на роботі незаконно звільнених працівників університету.

У серпні минулого року силовики повідомили про затримання Володимира Харченка після отримання хабара в особливо великому розмірі – 100 000 євро від колишнього працівника Національного авіаційного університету «за поновлення його та інших незаконно звільнених працівників».

В антикорупційній прокураті зазначають, що, окрім того, протягом 2016 року Харченко «умисно із особистих мотивів не виконував судові рішення, які набрали законної сили, щодо поновлення ряду незаконно звільнених працівників університету».

XS
SM
MD
LG