Доступність посилання

ТОП новини

ЄС хвилюється через блокаду залізниці на Донбасі – Мінґареллі


Юґ Мінґареллі заявив, що підтримує політику українського уряду щодо окупованих територій
Юґ Мінґареллі заявив, що підтримує політику українського уряду щодо окупованих територій

Європейський союз стурбований блокуванням залізничного сполучення між підконтрольними та непідконтрольними Україні територіями у Донецькій області. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Юґ Мінґареллі під час виступу на форумі Реанімаційного пакету реформ у Києві.

«Ми знаємо, що це дуже непроста ситуація, ми знаємо, що є багато контрабанди на лінії розмежування. Але те, що відбувається впродовж останніх двох тижнів, вказує на те, що перша жертва – населення, що перебуває по обидва боки лінії зіткнення», – зазначив посол.

Між тим, за його словами, Євросоюз підтримує план українського уряду щодо окупованих територій.

Минулого місяця активісти, серед яких депутати Верховної Ради та ветерани АТО, розпочали блокаду залізниці «Луганськ-Лисичанськ-Попасна» з метою припинити торгівлю із окупованими районами Донбасу. Вони пообіцяли влаштувати повну блокаду, якщо найближчим часом не звільнять чи не обміняють усіх українських військовополонених.

2 лютого поліція Донеччини почала кримінальне провадження за фактом блокування невідомими у камуфляжі залізничного переїзду у місті Бахмут, а 10 лютого – ще одне, через блокування залізниці поблизу Торецька. Також поліція повідомляє про захоплення двох електровозів.

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявляв, що блокування ділянки залізниці на Луганщині може призвести до проблем з енергопостачанням.

XS
SM
MD
LG