Доступність посилання

ТОП новини

Санкції будуть тривати до виконання Мінська – представник Мальти


Європейський союз мусить докласти всіх зусиль, щоб «припинити страждання наших українських друзів», а також далі дотримуватися політики санкцій щодо Москви, закликав парламентський держсекретар у справі головування Мальти в Раді ЄС Іян Бордж, виступаючи від імені голови європейської дипломатії Федеріки Моґеріні.

«Ми сприймаємо санкції не як мету, а як інструмент. Тож повторювали і знову кажемо: коли Мінські угоди будуть повністю виконані – санкції будуть скасовані. Але це також означає, що доки Мінські угоди не реалізовані, санкції залишатимуться чинними», – заявив він.

Бордж додає, що ЄС готовий збільшити свій внесок задля виконання плану із врегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема, нагадав він, співдружність «вже посилила технічну й фінансову підтримку спостережної місії ОБСЄ».

Представник мальтійського головування у Раді ЄС також анонсував, що наступного тижня до лінії розмежування на сході України для оцінки ситуації приїде єврокомісар із гуманітарної допомоги Хрістос Стіліанідіс.

В центрі нинішніх дебатів європарламентарів щодо безпекової ситуації на Донбасі опинилися дві теми: дотримання Мінських угод, які визначають умови припинення вогню на сході України, а також економічні санкції щодо Росії.

Як повідомляла прес-служба Європарламенту, «ситуація у східній частині України, де проросійські сепаратисти порушили режим припинення вогню і почали використовувати артилерію проти українських Збройних сил поблизу Авдіївки», була винесена терміновою темою обговорень у Страсбурзі на нинішній сесії Європарламенту.

Це питання було включене до порядку денного вівторкового засідання законодавчого органу ЄС, однак за результатами дебатів на нинішньому пленарному засіданні Європарламент із цього питання окремої резолюції не ухвалюватиме.

XS
SM
MD
LG