Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Флінн пішов у відставку через «підрив рівня довіри»


Майкл Флінн
Майкл Флінн

У Білому домі заявляють, що президент США закликав радника з питань національної безпеки Майкла Флінна піти у відставку через «підрив рівня довіри», а не через «правові аспекти».

Ця заява речника Білого дому Шона Спайсера з’явилася ввечері 14 лютого, менше ніж за добу після відставки Флінна.

Майкл Флінн пішов у відставку пізно ввечері 13 лютого після того, як він визнав, що ввів в оману високопосадовців із команди президента Трампа щодо змісту своїх контактів із послом Росії в США.

Флінн спершу сказав віце-президенту Майку Пенсу, що в грудні 2016 року під час неодноразових розмов із послом Росії Сергієм Кисляком не обговорював санкції у той час, коли колишній президент США Барак Обама готував нові санкції проти Росії через імовірне втручання Москви в президентські вибори.

Ці заяви Флінна дозволили Пенсові в телевізійному інтерв’ю виступити на захист радника з національної безпеки.

Але за деякий час Флінн у відповідь на опубліковані доповіді американських спецслужб визнав, що, можливо, обговорював санкції з Кисляком. Таке обговорення могло бути порушенням законів США, які забороняють вести зовнішньополітичні переговори приватним особам (а в грудні 2016 року Флінн ще не обіймав жодних офіційних посад).

Флінн був відданим прихильником Трампа під час усієї виборчої кампанії 2016 року, але його зв’язки з Росією викликали занепокоєння серед інших радників 45-го президента США.

Білий дім після відставки Флінна назвав генерала у відставці Кіта Келлоґа виконувачем обов’язків радника з питань безпеки.

XS
SM
MD
LG