Доступність посилання

ТОП новини

Семерак заявляє про намір ініціювати звільнення керівника Держекоінспекції Заїки


Остап Семерак
Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявляє про намір ініціювати перед урядом звільнення з посади керівника Державної екологічної інспекції (ДЕІ) України Андрія Заїки.

Як повідомив міністр на своїй сторінці в Facebook, сьогодні комісія Мінприроди завершила комплексну перевірку діяльності ДЕІ за період із червня 2015 року по січень 2017 року, є акти перевірки, які свідчать про низку серйозних порушень природоохоронного законодавства.

«Я ознайомився із актами перевірки,і в мене поки що складається враження, що за цей період в ДЕІ замість займатися охороною природного навколишнього середовища, планомірно вибудовувалася корупційна піраміда, завданням якої є тиск на бізнес, вимагання та отримання хабарів», – написав він.

Семерак заявляє, що 21 лютого всі матеріали перевірки будуть представлені на колегії Мінприроди і будуть передані до правоохоронних органів.

У ДЕІ цю заяву Семерака не коментували.

Раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявляв про намір у 2017 році ліквідувати екологічну інспекцію й створити новий орган із новими людьми.

Держекоінспекція, серед іншого, має право перевіряти документи на право спеціального використання природних ресурсів, розраховувати розмір збитків, заподіяних державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, та пред’являти претензії.

XS
SM
MD
LG