Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Франції засуджує серію кібератак Москви


 Жан-Марк Еро
Жан-Марк Еро

Міністр закордонних справ Франції звинуватив Москву у серії кібератак, пов’язаних з виборами, заявивши, що такі дії є «неприйнятними».

В інтерв’ю виданню Journal du Dimanche міністр Жан-Марк Еро заявив, що атаки спрямовані щодо проєвропейського кандидата Емманюеля Макрона.

Він зазначив, що ультраправий кандидат Марін Ле Пен і консервативний Франсуа Фійон займають проросійські і антиєвропейські позиції.

«Росія першою стверджувала, що невтручання у внутрішні справи є головним правилом… Франція не допустить того, щоб її вибір був продиктований», – сказав він.

«Така форма втручання в демократичне життя Франції є неприйнятною, і я її відкидаю», – додав міністр.

Твердження про втручання Росії прозвучали на тлі заяв із Вашингтона, що Москва втрутилася в 2016 році в президентські вибори в США.

«Після того, що сталося в Сполучених Штатах, це наш обов’язок вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб чесність нашого демократичного процесу поважалася», – сказав Еро.

Росія заперечує заяви про те, що кандидат партії «En Marche!» («Рушай!») на виборах президента Франції Емманюель Макрон став мішенню російських засобів інформації й інтернет-атак.

Раніше генеральний секретар партії «En Marche!» Рішар Ферран заявив, що кандидат цієї партії на виборах президента Франції Емманюель Макрон є мішенню російських засобів інформації та інтернет-атак.

У Кремлі ці звинувачення відкинули, як заперечували і звинувачення з боку США про використання Москвою кібернападів й інших методів для втручання в американські вибори 2016 року.

XS
SM
MD
LG