Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Росія допомагатиме «організовувати життя» на непідконтрольних Україні територіях Донбасу


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Росія буде допомагати облаштовувати життя на непідконтрольних Києву територіях на Сході України, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час прес-конференції у Москві разом із шведською колегою Марґот Вальстрем. Таким чином він пояснює указ російського президента, що легалізує в Росії документи, видані на підконтрольних угрупованням «ЛНР» і «ДНР» територіях.

Лавров заявив, що цей указ «продиктований гуманітарними міркуваннями, він створює умови для реалізації прав і свобод людини».

Що ж до визнання таким чином Росією лідерів згаданих угруповань, то, на думку Лаврова, їх на міжнародному рівні вже «визнали», коли підписували Мінські домовленості, схвалені Радою безпеки ООН.

«Вони визнані як одна зі сторін конфлікту, і у цій ролі працюють над виконанням Мінських домовленостей, і звісно, за відсутності прогресу – головною мірою з вини української влади – не турбуватися про те, як організувати життя на цій території, вони просто не мають права. І ми будемо їм у цьому всіляко допомагати», – заявив міністр закордонних справ Росії.

18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання «документів», виданих на території окремих районів Донецької та Луганської областей, не підконтрольних Києву. Президент України Петро Порошенко назвав це «черговим доказом російської окупації» цих територій.

XS
SM
MD
LG