Доступність посилання

ТОП новини

«Кіборг» Гуцаленко, який вивішував прапор над терміналом ДАПу, помер від поранення


Микола Гуцаленко
Микола Гуцаленко

Десантник 79-ї десантно-штурмової бригади Микола Гуцаленко, з позивним «Кока», помер внаслідок поранення у голову, отриманого під Авдіївкою 21 лютого 2017 року.

Лікарі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова дві доби боролися за його життя, але боєць не вийшов із коми. Це підтвердили у Дніпропетровської облдержадміністрації, а також побратими-десантники Гуцаленка.

Участь у першому бою оборони України проти російської агресії Микола Гуцаленко взяв 3 липня 2014 року, поблизу Красного Лиману (з 2016-го це місто називається Лиман). Ось як про це він розповів Радіо Свобода.

Микола Гуцаленко двічі заступав на оборону Донецького аеропорту. Він був одним із тих українських бійців, які вивісили прапор над новим терміналом летовища.

Відео з Youtube-каналу Marcus Macerinus

Розповідь про це була записана навесні 2015 року кореспондентами Радіо Свобода, а потім опублікована у документальній книзі Радіо Свобода «АД 242» – хронології оборони Донецького аеропорту, встановленій за розповідями безпосередніх учасників подій.

Позивний «Кока» Микола Гуцаленко обрав для себе тому, що його так у дитинстві називав дідусь.

Десантникові було 25 років. У нього залишилася дружина, 9-місячний син і батьки. Родом Микола Гуцаленко з Вознесенська Миколаївської області. Земляки, дізнавшись про поранення, стали збирати гроші для підтримки воїна.

Аеропорт. Як це було (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:33 0:00

XS
SM
MD
LG