Доступність посилання

ТОП новини

Захист Дадіна звернувся до ЄСПЛ через утримання активіста в колонії


Ільдар Дадін, який став першим засудженим у Росії за статтею про порушення правил проведення мітингів, у суді, архівне фото
Ільдар Дадін, який став першим засудженим у Росії за статтею про порушення правил проведення мітингів, у суді, архівне фото

У Росії адвокати опозиційного активіста Ільдара Дадіна направили звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на те, що їхнього підзахисного незаконно утримують в колонії № 5 у Алтайському краї. Про це написала дружина Дадіна Анастасія Зотова в своєму twitter.

Адвокати Дадіна закликали ЄСПЛ втрутитися в «екстрену ситуацію».
Аналогічні звернення вони також направили у ФСВП і Генпрокуратуру Росії.

Раніше Громадська наглядова комісія Алтайського краю оголосила про намір провести позапланову перевірку колонії з метою з’ясувати причини утримання Дадіна. У ГНК наголосили, що у колонії більше немає підстав утримувати Дадіна, незважаючи на те, що постанова Верховного суду Росії про звільнення активіста ще не доставлена.

Ільдар Дадін – перший в Росії засуджений за статтею про багаторазові порушення правил проведення публічних заходів. У грудні 2015 року його засудили до трьох років колонії, але пізніше термін був скорочений до двох з половиною років. 22 лютого Верховний суд Росії ухвалив вирок Дадіну скасувати й закрити порушену стосовно нього кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG