Доступність посилання

ТОП новини

У Росії вийшов на свободу активіст Ільдар Дадін


Російський громадський активіст Ільдар Дадін вийшов на свободу, 26 лютого 2017 року, місто Рубцовськ, Алтайський край, Росія
Російський громадський активіст Ільдар Дадін вийшов на свободу, 26 лютого 2017 року, місто Рубцовськ, Алтайський край, Росія

Російський громадський активіст Ільдар Дадін 26 лютого вийшов з алтайської виправної колонії №5 після скасування його вироку Верховним судом Росії.

У березні 2016 року Дадіна засудили на два з половиною роки колонії загального режиму за «неодноразові порушення» російських правил проведення мітингів. Він став першим у Росії засудженим за статтею 212.1 Кримінального кодексу. Термін Дадіна, з урахуванням часу, проведеного в СІЗО, закінчувався в липні 2017 року.

22 лютого 2017 вирок Дадіну був скасований, а його справа закрита Верховним судом через відсутність складу злочину. Раніше на процесуальні порушення в справі Дадіна вказав Конституційний суд. Дадін отримав право на реабілітацію.

У жовтні 2016 року видання «Медуза» опублікувало лист Дадіна з карельської колонії №7. У цьому листі активіст розповів про тортури і знущання з боку наглядачів. Слова Дадіна підтвердили інші ув'язнені цієї колонії. Спочатку слідчі не знайшли підстав для порушення справи після заяв Дадіна, але після скасування його вироку стало відомо про відновлення перевірки.

XS
SM
MD
LG