Доступність посилання

ТОП новини

Бюджет Трампа передбачає збільшення військових витрат – джерела


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Адміністрація США 27 лютого планує розіслати бюджетні пропозиції, які передбачають обіцяне збільшення президентом Дональдом Трампом витрат на оборону. Про це повідомляє Reuters і Associated Press з посиланням на офіційних осіб, знайомих з питанням.

У повідомленнях йдеться про скорочення бюджету Державного департаменту, Агентства з охорони довкілля та інших відомств, пов’язаних з невійськовими цілями, за рахунок яких збільшаться військові витрати.

Білий дім відправляє бюджет 2018 року у федеральні міністерства і відомства, що є першим кроком на довгому процесі затвердження кошторису. Не виключено, що відомства можуть зажадати додаткового фінансування. Остаточний бюджет має затвердити Конгрес.

Агенція Reuters процитуваал одного з чиновників, який заявив, що пропонований бюджет передбачає збільшення обсягу фінансування для будівництво військових кораблів і літаків, щоб, як він висловився, встановити «більш потужну присутність на ключових міжнародних водних шляхах і в вузьких місцях».

Бюджет Державного департаменту може бути скорочений на 30 відсотків, що призвело б до значної реорганізації дипломатичного відомства і ліквідації кількох програм, сказав один з чиновників.

24 лютого Трамп пообіцяв домогтися фінансування для «одного з найбільших військових проектів в американській історії».

Про конкретні цифри зі збільшення річного оборонного бюджету, який становить 600 мільярдів доларів, наразі не повідомляється.

XS
SM
MD
LG