Доступність посилання

ТОП новини

Іракські сили намагаються збудувати міст через річку Тигр у Мосулі


Іракські військові на місці розташування своїх сил неподалік Мосула, 26 лютого 2017 року
Іракські військові на місці розташування своїх сил неподалік Мосула, 26 лютого 2017 року

Іракські сили намагаються збудувати навісний міст через річку Тигр, щоб здійснювати постачання продовольства з контрольованою урядом східного берега міста Мосул на західний.

За даними військових, які намагаються вибити з-під контролю бойовиків угруповання «Ісламська держава» західний Мосул, міст хочуть облаштувати на основі одного з п’яти пошкоджених і непридатних для використання мостів через Тигр.

Повідомляється, що сили іракських сил просунулися в район розташування мосту, але територія була сильно замінована. У результаті наступу 26 лютого було вбито 44 бойовиків.

Агенція Associated Press з посиланням на дані медиків повідомила, що щонайменше 30 представників сил безпеки і понад 200 цивільних також були вбиті чи поранені протягом останніх трьох днів.

Жителі повідомляли про розкидані тіла загиблих у деяких районах Мосула. Іракські військові не повідомили про втрати серед своїх представників.

Від жовтня минулого року армія Іраку за підтримки коаліції під проводом США, а також за участю курдських формувань і шиїтського ополчення, розпочала наступ на Мосул. Про звільнення східної частини Мосула, відокремленої річкою Тигр, урядові війська заявили у січні. Наступ на західну частину триває.

Угруповання «Ісламська держава» взяло місто під контроль у 2014 році, коли бойовики захопили значні території на заході й півночі Іраку.

XS
SM
MD
LG