Доступність посилання

ТОП новини

В Україні на чверть зросли тарифи на електроенергію


В Україні з 1 березня зросли тарифи на електроенергію – з 1 гривні 29 копійок до 1 гривні 68 копійок за кіловат, таким чином, доведеться платити більше на 26%.

Це вже п'ятий і, як стверджують представники влади, останній етап подорожчання електрики. Для жителів міст і сіл, включно із тими, хто має електричні плити, тариф на спожиту до 100 кіловат-годин на місяць електрику становить 90 копійок, понад 100 кіловат-годин на місяць – 1 гривню 68 копійок.

Окремі тарифи встановлені для тих, хто має електричне опалення будинків. Ця категорія споживачів платитиме по 90 копійок за обсяг до 3 тисяч кіловат-годин на місяць, а понад цю позначку тариф буде, як і в більшості споживачів, – 1 гривня 68 копійок за кіловат.

Експерти вважають, що цього року тарифи на житлово-комунальні послуги можуть зростати через можливі коливання курсу гривні та ймовірне збільшення вартості імпортного газу. Представники енергогенерувальних компаній та частина експертів називають систему утворення тарифів в Україні непрозорою та нелогічною і вбачають у подальшому підвищенні вартості газу ризик для економіки. Віце-прем’єр Павло Розенко запевняє, що для продовження підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги в Україні у 2017 році немає економічних підстав.

XS
SM
MD
LG