Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив заочно розслідувати справу щодо екс-міністра Клименка


Олександр Клименко, колишній міністр доходів і зборів України
Олександр Клименко, колишній міністр доходів і зборів України

Голосіївський районнний суд Києва зранку 1 березня дозволив провести заочне розслідування щодо колишнього міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка. Про це у Facebook повідомили генеральний прокурор України Юрій Луценко та його заступник, головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Після 17 годин «процесуальних» боїв та ігор адвокатів у хованки від суду тільки що суддя Голосіівського суду Мирошниченко, розглянувши понад 30 клопотань захисту, надала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування ( простіше – заочного розслідування) відносно Клименка О.В.» – написав Луценко.

«Ми це зробили – «заочка» для Клименка є!» – додав Матіос, процитувавши далі слова Луценка.

Адвокати Клименка, зі свого боку, заявляють про порушення з боку суду під час розгляду клопотання прокуратури, а саму прокуратуру звинувачують у порушенні закону, зокрема, в реєстрації подання в неробочий час.

За даними прокуратури, Клименко у період від квітня 2012 до вересня 2013 року, обіймаючи посаду, «у складі створеної і очолюваної Януковичем В.Ф злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану і злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,166 мільярда гривень шляхом незаконної компенсації ПДВ на рахунки фіктивних підприємств в особливо великому розмірі, які були розподілені між учасниками злочинної організації».

Сам Олександр Клименко неодноразово заявляв, що всі претензії на його адресу з боку української влади пов’язані з переслідуванням за політичними мотивами.

XS
SM
MD
LG