Доступність посилання

ТОП новини

САП клопотатиме про тримання Насірова під вартою


Насірову вручили підозру і винесли на ношах (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Насірову вручили підозру і винесли на ношах (відео)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова та відсторонення його від посади. Про це САП повідомила у Facebook.

У САП нагадали, що 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) на виконання доручення прокурора САП вручили Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

«Розслідування «газової справи» Онищенка вимагає встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників схеми незаконного збагачення, а передусім його організаторів та бенефіціарів – голову ДФС вже допитували в рамках цього провадження. Оперативним шляхом нам стало відомо про можливий виїзд підозрюваного за кордон, а також існувала ймовірність знищення доказів, тому прокурор вчора ухвалив рішення провести низку невідкладних процесуальних дій», – вказав заступник генерального прокурора України, керівник САП Назар Холодницький.

У ніч із 2 на 3 березня співробітники НАБУ повідомили Насірову про підозру. Це сталося в лікарні «Феофанія», лікарі якої заявили, що у 38-річного чиновника стався інфаркт.

Раніше в четвер НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі ДФС, у рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти народного депутата Олександра Онищенка.

Роман Насіров неодноразово викликався на допит у цій справі, що сам підтверджував нещодавно в одному з інтерв’ю.

За даними програми «Схеми», детективи НАБУ підозрюють голову ДФС у зловживанні владою під час особистого підписання рішень про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти депутата Олександра Онищенка, які фігурують в основному провадженні, так званій «газовій справі Онищенка».

У цій справі детективи НАБУ підозрюють Онищенка в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень. Онищенко заперечував свою причетність до цього і називав порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

XS
SM
MD
LG