Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Полозов дав пояснення в рамках дослідчої перевірки щодо його допиту


Микола Полозов
Микола Полозов

Адвокат Микола Полозов заявляє, що він дав пояснення в рамках дослідчої перевірки в головному управлінні російського Слідчого комітету у Криму. Термін перевірки у справі – до 9 березня.

«У рамках дослідчої перевірки в Головному слідчому управлінні Слідчого комітету Росії у Криму щойно дав пояснення за фактами незаконного доставлення мене примусовим приводом в управління Федеральної служби безпеки Росії у Криму і місту Севастополю та незаконного проведення допиту як свідка щодо обставин надання мною правової допомоги. Все пройшло досить коректно», – написав адвокат на своїй сторінці в Facebook.

2 березня адвокат Микола Полозов повідомив, що його викликають в управління Слідчого комітету Росії у Криму 6 березня «для дачі пояснень за матеріалами перевірки».

Стосовно адвоката Миколи Полозова у Криму 20 грудня відновили кримінальну справу. Основною метою таких дій російської правоохоронної системи в Криму правозахисники вважають бажання відсторонити Полозова від захисту в «справі Умерова». Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова російська влада звинувачує в «закликах до порушення територіальної цілісності Росії», його також внесли до офіційного російського переліку «терористів і екстремістів».

Верховний суд анексованого Росією Криму у лютому відхилив апеляційну скаргу адвоката Миколи Полозова на постанову про дозвіл слідчому ФСБ Росії Ігорю Скрипці допитати його як свідка у «справі Умерова».

Рішення суду першої інстанції щодо Полозова залишили без змін. Таким чином, підконтрольний Москві Верховний суд Криму визнав законним примусове затримання Полозова співробітниками ФСБ Росії 25 січня, яке сам адвокат кваліфікував як викрадення.

Полозов є захисником у низці справ проти кримських татар у Криму.

XS
SM
MD
LG