Доступність посилання

ТОП новини

Аваков закликає Нацбанк відреагувати на дії «Сбербанку Росії» і застосувати санкції


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликає Нацбанк відреагувати на дії «Сбербанку Росії» і застосувати санкції щодо цієї фінансової установи.

«Запитання: скільки потрібно часу Національному банку України, щоб ввести санкції стосовно «Сбербанку Росії», що працює в Україні? Вважаю за необхідне негайну реакцію НБУ! «Сбербанк Росії» повинен припинити свою роботу в Україні», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні у «Сбербанку Росії» заявили, що почали обслуговувати в своїх відділеннях клієнтів, що надають «документи» угруповань «ДНР» і «ЛНР». У лютому президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання таких «документів».

Наприкінці січня у Києві активісти політичної партії «Національний корпус» заявили про початок кампанії закриття російських банків, які працюють в Україні. Активісти пікетували центральні офіси дочірніх компаній російських банків, зокрема і «Сбербанку Росії».

Після акції протесту біля центрального відділення російського «Сбербанку», Київ, 2 лютого 2017 року
Після акції протесту біля центрального відділення російського «Сбербанку», Київ, 2 лютого 2017 року

Раніше у Нацбанку заявляли про готовність виконати рішення Ради національної безпеки й оборони України щодо санкцій проти банків із російським державним капіталом, якщо таке рішення ухвалять.

Від квітня 2014 року після російської анексії Криму на Донбасі почався збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці угруповань «ДНР» і «ЛНР», що визнані в Україні терористичними. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

У січні 2015 року Верховна Рада визнала Росію державою-агресором.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

«Сбербанк Росії» заявляє про обслуговування клієнтів з «документами» «ДНР» і «ЛНР»

Інвестиції країни-агресора: в який бізнес Росія вкладала гроші в Україні

XS
SM
MD
LG