Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: утворення метеорологічної димки у Києві є типовим явищем для мегаполісів


Смог у Києві, вересень 2015 року
Смог у Києві, вересень 2015 року

У Київській міській державній адміністрації заявляють, що утворення метеорологічної димки у Києві є типовим явищем для мегаполісів і пов’язане виключно з погодними умовами.

Як повідомляє прес-служба адміністрації, туман та штиль будуть спостерігатися у Києві протягом 9 та 10 березня.

За даними Українського гідрометцентру, вранці 9 березня в Києві спостерігався туман з погіршенням видимості до 100–200 метрів, висока вологість повітря 95–99%, штиль. Ці умови сприяють так званій інверсії – зміна температурного шару і відсутність вітру не дають підніматися вгору нижньому шару атмосфери із залишками продуктів життєдіяльності міста.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій України зазначають, що у Києві та Київській області загорянь на сміттєзвалищах та торфовищах, а також інших пожеж, які можуть призвести до сильного задимлення, немає.

Густий туман і смог у Києві фіксуються вже вдруге цього року. У середині січня в столиці України була схожа ситуація. Малохмарну, безвітряну погоду тоді назвали причиною смогу в ДСНС.

Водночас у Національному екологічному центрі України тоді ж твердили, що в поєднанні з погодними явищами причинами смогу в Києві є викиди забруднювальних речовин в атмосферу від автомобільного транспорту та енергетики.

XS
SM
MD
LG