Доступність посилання

ТОП новини

У Європарламенті підтримали ініціативу долучити Україну до списку держав, яким не потрібні візи


Комітет Європейського парламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримав законодавчу ініціативу долучити Україну до списку держав, яким для в’їзду до країн Шенгенського простору не потрібні візи.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за ухвалення резолюції проголосували 39 членів комітету, проти – 4, один євродепутат утримався.

Це рішення ще має затвердити повний склад Європарламенту (наразі голосування заплановане на 5 квітня) і у подальшому ще раз схвалити посли країн-членів і остаточно ухвалити Рада ЄС.

Минулого тижня посли 28 країн-членів ЄС підтвердили від імені Ради ЄС неофіційну угоду про лібералізацію візового режиму для громадян України після того, як 28 лютого переговори між Європейським парламентом, Радою Євросоюзу та Єврокомісією щодо безвізового режиму для українців завершилися домовленістю про це.

Візова лібералізація передбачає безвізовий режим для громадян України, що в’їжджають на територію країн «шенгенської зони», для короткотермінового перебування – до 90 днів у будь-який 180-денний період. Вона буде стосуватися власників біометричних паспортів і не дасть права на працевлаштування.

XS
SM
MD
LG