Доступність посилання

ТОП новини

Аброськін повідомив про черговий підроблений «наказ про розгін блокади»


В’ячеслав Аброськін (на архівному фото) спростував нову фальшивку «блокадників»
В’ячеслав Аброськін (на архівному фото) спростував нову фальшивку «блокадників»

Заступник голови Національної поліції України, начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін повідомив про чергову фальшивку, яку поширюють у соцмережах, про нібито «наказ про розгін блокади», що її влаштували на сході України активісти й народні депутати.

Він оприлюднив у фейсбуці фотокопію цього фальшивого «наказу» від його імені з написом «Обережно! Підробка!» й додав: «Після невдалої підробки листа голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського задля привернення до себе уваги вирішили підробити «наказ Аброськіна». Шановні, схаменіться та не поширюйте нісенітниці!»

Раніше в понеділок підроблений «наказ» поширив у фейсбуці так званий «штаб блокади торгівлі з окупантами». Після спростування допис відредагували, додавши до нього, що «не вірять» поліції.

18 лютого інший підроблений «наказ» схожого змісту про нібито розгін учасників блокади від імені голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського оприлюднив у фейсбуці один із фактичних українських організаторів блокади, народний депутат Семен Семенченко (фракція «Самопоміч»). Того ж дня Жебрівський спростував ту фальшивку.

Від січня активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, блокують деякі ділянки залізниці з вимогою припинити, за їхніми словами, торгівлю з окупованими районами Донбасу. Після критики щодо вибірковості такого блокування вони стали розширювати свою акцію, зокрема, й на інші залізничні ділянки та автошляхи, і також блокувати торгівлю з Росією.

XS
SM
MD
LG