Доступність посилання

ТОП новини

Секретар РНБО звернувся до СБУ щодо аналізу інформації про візит до Криму політиків різних країн


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Служба безпеки України має проаналізувати інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн для запровадження проти них санкцій. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«СБУ має підготувати і подати на розгляд РНБО України перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму», – заявив Турчинов.

За його словами, у разі підтвердження цієї інформації на засіданні РНБО України розглядатиметься питання щодо запровадження проти них санкцій.

«Окрім того, перевірці підлягає також інформація щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, і у разі підтвердження їх перебування у Криму, мають бути відкриті кримінальні провадження відповідно до чинного законодавства», – сказав Турчинов.

Раніше сьогодні російські ЗМІ з посиланням на заступника голови комітету Держдуми Росії у справах національностей Руслана Бальбека повідомили, що близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки прибули з триденним візитом в анексований Крим. Бельбек також повідомив, що делегація представлена також «розсудливими українськими політиками».

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією. Кремль називає анексію «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG