Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура почала розслідувати напад на голову Вищої ради правосуддя


Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк
Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк

Військова прокуратура проводить досудове розслідування за фактом нападу на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Слідством на цей час установлено, що 17 березня у вечірній час представниками громадського руху «Традиція і порядок», колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Гарпун», а також неповнолітніми особами здійснено напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка і його дружину. Під час цього нападу 13 агресивно налаштованих осіб у «балаклавах» перешкоджали руху автомобіля Бенедисюка, вигукували погрози щодо заподіяння йому тілесних ушкоджень через його професійну діяльність, а також завдавали удари невстановленими предметами по автомобілю», – мовиться в повідомленні.

За даними прокуратури, після того, як Бенедисюк викликав поліції, особи в «балаклавах» почали виявляти «ще більшу агресію», тому суддя здійснив постріл у повітря.

Серед версій, які перевіряють у прокуратурі, – перешкоджання професійній діяльності Бенедисюка.

«Група осіб у складі 13 осіб слідством встановлена. Відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, вони викликані повістками до слідчого військової прокуратури Київського гарнізону, призначені і проводяться експертизи, слідчі експерименти, допитуються свідки, здійснюється огляд відеокамер, що розташовані в районі місця події», – мовиться в повідомленні.

Голова Вищої ради правосуддя раніше заявив, що пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю і діяльністю очолюваної ним структури.

Один із учасників конфлікту Євген Карась заявив, що Бенедисюк намагався наїхати автомобілем на активістів молодіжного руху «Традиція і порядок», які звинуватили його у корупції.

Президент України Петро Порошенко 20 березня назвав напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка спробою зірвати судову реформу і закликав правоохоронців швидко й об’єктивно розслідувати інцидент.

XS
SM
MD
LG