Доступність посилання

ТОП новини

Рішення МВФ про новий транш відклали орієнтовно до кінця місяця – Ірина Луценко


Ірина Луценко
Ірина Луценко

Розгляд рішення щодо нового пакету фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду – відтермінувати приблизно до кінця місяця, заявила журналістам народний депутат, заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ірина Луценко після зустрічі президента Петра Порошенка з керівництвом парламентських фракцій.

За її словами, президент і прем’єр-міністр України перебувають у постійних контактах із представниками МВФ і подають їм свої розрахунки і прогнози.

«У момент, коли ми завершували зустріч, дзвонили з МВФ, і прем’єр-міністр пішов спілкуватися, і президент після зустрічі приєднався до цієї розмови», – розповіла Луценко.

Вона додала, що на зустрічі досягли домовленості, що меморандум про співпрацю з МВФ буде оголошений відразу по тому, як він буде узгоджений і підписаний.

Раніше в понеділок з’ясувалося, що запланований було на цей день розгляд питання про новий транш позики для України на засіданні Ради директорів МВФ зник із порядку денного. В Міністерстві фінансів України пояснили перенесення розгляду питання щодо України потребою в уточненні розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду, та захоплення українських підприємств на непідконтрольних урядові територіях Донбасу, а також у зв’язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях. Національний банк України заявив, зі свого боку, що також у понеділок оновить макроекономічні прогнози з урахуванням ефекту торговельної блокади ОРДЛО на позачерговому засіданні комітету НБУ з монетарної політики, і оновлені макропрогнози будуть надані МВФ. Президент України Петро Порошенко заявив, що Міжнародний валютний фонд відтермінував питання про черговий транш кредиту для України через «наслідки блокади» на Донбасі.

XS
SM
MD
LG