Доступність посилання

ТОП новини

СБУ чекає від Білорусі детальнішої інформації щодо «таборів бойовиків»


Олександр Ткачук
Олександр Ткачук

Служба безпеки України просить Білорусь надати більш докладну інформацію щодо заяви білоруського президента Олександра Лукашенка про розміщення в Україні баз підготовки бойовиків, заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

За його словами, СБУ серйозно поставилася до заяви Лукашенка. «Наша служба направила запит по наших каналах, і ми очікуємо додаткову інформацію від наших колег», – повідомив Ткачук.

При цьому СБУ спростовує інформацію білоруських прикордонників про прорив з території України 20 березня автомобіля зі зброєю й вибухівкою.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 21 березня заявив про затримання в країні «кількох десятків бойовиків, які готували провокації зі зброєю». За словами Лукашенка, їхні тренувальні табори були в районі Бобруйська і Осиповичів.

«Решта таборів – в Україні, по-моєму, в Литві або в Польщі, не буду стверджувати, але десь там. Гроші йшли через Польщу і Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали пару десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю», – сказав Олександр Лукашенко 21 березня у Могилеві.

У посольстві України в Білорусі висловили «жаль» з приводу «звинувачень громадян України у можливій причетності до екстремістської діяльності».

Заяви про нібито причетність України до «масових заворушень» у Білорусі звучать не вперше прозвучали напередодні президентських виборів 2015 році, тоді казали про нібито затриманих «200 українців з битами і однією гранатою», також «український слід» знаходили в акціях протесту.

Раніше цього тижня білоруські прикордонники заявляли про «прорив кордону» з боку України озброєними людьми на джипі. Але пізніше білоруська сторона визнала аргументи української сторони з приводу інциденту з автомобілем: підстав говорити про те, що автомобіль прибув з українського пункту пропуску, немає.

XS
SM
MD
LG