Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: санкцій проти Росії недостатньо для повернення Криму


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Нинішніх санкцій проти Москви недостатньо для того, щоб змусити Росію повернутися в межі міжнародного права. Про це заявив журналістам у парламенті народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає сайт «Блок Петра Порошенка».

«Тому ще має бути введено ембарго на енергоносії, які видобуваються на території Росії, наприклад, нафту. Також має бути здійснено відключення банківської системи Росії від Swift», – сказав Чубаров.

За його словами, президент Росії Володимир Путін сяде за стіл переговорів тільки в тому випадку, якщо відчує ще більшу загрозу для себе особисто, ніж загроза звільнення Криму сьогодні.

«Путін не хоче покинути Крим, тому що для нього це не тільки політична, але і, можливо, фізична смерть. Тому має бути ще більша загроза, а ця найбільша загроза – це розпад Росії. Тобто Захід повинен змусити Росію піти з Криму перед загрозою ще більших для неї загроз», – додав Чубаров.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG