Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: повідомили про підозру заступнику мера Харкова Кернеса


Генеральна прокуратура заявляє про повідомлення про підозру заступникові міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Як повідомляє речниця генпрокурора Лариса Сарган, чиновницю підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями «шахрайство», «зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України.

«Ця службова особа, зловживаючи своїм службовим становищем, впродовж 2008–2009 років без попереднього розгляду та погодження на постійних комісіях та у підпорядкованих їй структурних підрозділах виконавчого комітету погодила та сприяла винесенню на сесію міської ради питань щодо безоплатного надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою покращення житлових умов їх членів», – написала Сарган на своїй сторінці в Facebook.

У прокуратурі зазначають, що внаслідок «протиправних дій» цієї службової особи члени обслуговуючих кооперативів шляхом обману отримали у власність земельні ділянки, розташовані на території Харкова, загальною площею понад 25 гектарів вартістю понад 128 мільйонів гривень.

У Генпрокуратурі не уточнюють прізвища чиновниці.

Заступником міського голови Харкова з питань містобудування, архітектури та земельних питань є Тетяна Овіннікова.

У вересні минулого року у Харкові силовики провели низку обшуків, зокрема, слідчі дії проводилися в готелі «Національ», де проживає мер Харкова Геннадій Кернес, а також у приміщенні Харківської міськради, будинку родини народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна.

У ГПУ тоді повідомляли, що слідча група шукала документи про організацію схеми розкрадання 654 гектарів землі Харкова на суму 4 мільярди гривень. Йдеться про створення 63 житлово-будівельних кооперативів, засновниками яких були близькі родичі або наближені до них особи, та передачу земель комунальної власності у кооперативну власність за безпосередньою участю начальників департаментів міської ради.

За інформацією Генеральної прокуратури, махінації з землею тривали впродовж 2008–2010 років. У цей період Михайло Добкін обіймав посаду міського голови, а Геннадій Кернес був секретарем міської ради. Добкін і Кернес назвали справу політичним замовленням. Генпрокурор Юрій Луценко тоді заперечував політичне підґрунтя справи.

XS
SM
MD
LG